Terug

Voorrem R100RS 1977

Rob de Wilde

Hoofdremcylinder op het stuur gemaakt, paste door andere tank niet meer onder de tank.

Helaas weet ik diameter van de oude niet meer, maar ik denk 17mm.

Ik heb rvs leidingen gemonteerd ipv de rubberen. Op het stuur eerst 12mm hoofd-cylinder gehad, nu 14mm, remt allemaal erg slecht. Remklauwen zijn ATE's ( gereviseert), op het stuur de cylinder zelf is ook vernieuwd. Ook nieuwe blokjes! De remschijven zijn wel wat gegroefd. De grootst verkrijgbare stuur cylinder schijnt 16 mm te zijn... (zal dat beter zijn?) Ik heb me laten vertellen om een K-type stuurhfd. remcylinder te gebruiken? en zijn die nog groter dan 16 mm? Ik vindt de Brembo's niet zo mooi, maar zijn wel 2 zuigerig, maar dan moet ik zeker ook de poten vervangen?

Dank u wel voor het antwoord.


1 Antwoord

Antwoord van PAJIC Research & Development

Beste Rob,

 

je bent duidelijk de weg kwijt, zoek eerst de onderdelen die bijelkaar passen, als je twee remschijven hebt in het voorwiel dan heb je ook een grotere  hoofdremcilinder nodig dan met 1 remschijf.

als je andere remtangen hebt dan hoef je geen andere vork te nemen je kunt het oplossen d.m.v. schetsplaten.die tussen de vork en nieuwe tangen komen, als je remschijven gegroefd zijn dan moeten ze geslepen worden of vervangen en dan altijd nieuwe remblokken gebruiken, veel succes

 

groet Mile Pajic