Powerseal B.V.


De Tienden 30/32 5674 TB Nuenen
0402836781 Klik om te bellen

Al 35 jaar ervaring in het vak
Betrokkenheid naar de klanten toe
Vooruitstrevend en innovatief

Over Powerseal B.V.

PowerSeal B.V.

PowerSeal bestaat al 35 jaar en is sinds jaar en dag marktleider in het NiKaSillen van cilinders. PowerSeal heeft door de jaren heen een technologisch hoogwaardige coating ontwikkeld die wij toepassen op cilinders van twee- en vierwielers, jetski’s, sneeuwscooters enz. PowerSeal ontwikkeld al 35 jaar aan deze laag zodat wij, in een wereld die nooit stil staat, de klantvraag kunnen blijven bedienen.

Dat onze huisstijl bestaat uit de kleuren blauw en groen is geen toeval. Deze twee kleuren representeren het staal of aluminium (blauw) van de cilinder, en het groen van ons NiKaSil® proces. In dit proces staat het hoofdbestanddeel Nikkel centraal.

Door constante door-ontwikkeling en de nieuwste technologieën is PowerSeal® coating van zeer hoge kwaliteit gebleken en heeft het een goede naam opgebouwd in zowel de motorfiets als de autowereld.

PowerSeal B.V. staat voor kwaliteit

De harde coating van PowerSeal® is samengesteld uit nikkel en siliciumcarbide en zorgt voor een slijtvast oppervlak, waardoor de cilinder een aanzienlijk langere levensduur krijgt. Doordat wij onze productie onder climate control verrichten leveren wij altijd een perfect eindproduct met de juiste maatvoering. In huis hebben wij ons specialisme zo verfijnd dat we uw cilinder passend kunnen maken op uw zuiger. Dit zorgt ervoor dat de cilinder perfect aansluit op de zuiger en u haalt het uiterste uit uw cilinder. Ook is dit bevorderlijk voor de loopeigenschappen en duurzaamheid van de cilinder.

Reviseren van multi-cilinders!

Naast het feit dat PowerSeal al 35 jaar cilinders maakt, zijn wij ruim 15 jaar geleden eveneens begonnen met het reviseren van kapotgelopen meer- cilinders van motorfietsen. Kort nadat wij dit proces geperfectioneerd, zijn wij ook begonnen met revisie van automotoren

Het reparatieproces van automotoren gebeurt iets anders dan dat van motorfietsen. Veel autoblokken zijn gemaakt met een Alusil®-laag, welke wij kunnen vervangen door onze PowerSeal coating®. Echter, vereist dit wel een aantal aanpassingen van de motorbouwer op het gebied van zuigers, veren en toleranties. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen!

Gezien het feit dat PowerSeal graag al haar klanten wil bedienen hebben wij ons gespecialiseerd in een ruime selectie motorsporten; MotoCross, Enduro, Circuit, Kart, Speedway, Jetski, Sneeuwscooters, Oldtimers en Powerboat. Ook op het gebied van auto’s hebben wij ons ruim georiënteerd, van Porsche tot Ferrari, van BMW tot Mercedes en alles hier tussenin.

Voordelen PowerSeal coating®

De coating van PowerSeal bied vele voordelen waarvan onder andere een grotere slijtvastigheid en betere loopeigenschappen. Daarnaast is het een perfecte upgrade voor Alusil® cilinders. De loopeigenschappen verbeteren en hierdoor is reparatie nagenoeg altijd mogelijk. Uiteraard is uw cilinderreparatie bij PowerSeal goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe cilinder en blijft in geval van 2-takt cilinders de mogelijke “tuning” gespaard.

Foto's

Powerseal B.V. in het kort

Diensten

Reparaties
Revisie
Verkoop van onderdelen

Soort motoren

Bromfietsen en scooters
Choppers
Harley-Davidson
Karts
Motorcross
Motorscooters
Oldtimers
Quads
Racemotoren
Sportmotoren
Toermotoren

Onze locatie

Powerseal B.V.


De Tienden 30/32 5674 TB Nuenen
0402836781 Klik om te bellen